Veelgestelde vragen

Doet het pijn?

De gevoeligheid verschilt per persoon. Sommigen vergelijken het met epileren.

Het is mogelijk om bij uw huisarts verdovende crème op recept aan te vragen.

Wat is Microblading?

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met Microblading kan de perfecte natuurlijke wenkbrauw worden gecreëerd. Met 18 micronaalden op een rij, worden fijne haartjes met de haargroeirichting mee getekend in de huid, om zo de vorm van de wenkbrauw te perfectioneren.

De behandeling is milder dan wanneer er met een machine (reguliere PMU) gepigmenteerd wordt en geeft een natuurlijker resultaat.

Kijk op onze Microblading info pagina voor meer uitleg over deze behandeling.

Wat zijn de voordelen van Microblading?

–  Minder gevoelig dan reguliere PMU
–  Een natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
–  Elk jaar is het model aan te passen aan uw wensen
–  Altijd mooi gevormde wenkbrauwen
–  Volume en ronding aangepast aan uw wensen
–  Creëert een open blik
–  Jonger ogend uiterlijk
–  Maakt wenkbrauw make-up onnodig
–  Investering van 1 keer per jaar om elke dag tijd en moeite te besparen

Hoe lang blijven de wenkbrauwen mooi?

Dit is afhankelijk per huidtype en van de plek waar de permanente make-up is aangebracht. De intensiteit van de permanente make-up vervaagt wel in de loop der tijd. Dit verschilt echter per persoon en van de omstandigheden, bijvoorbeeld de hoeveelheid blootstelling aan Uv-licht. Ook is het van belang om de nabehandeling(en) op tijd te laten plaats te laten nemen
De duur is afhankelijk van de huidtype en de levensstijl. Gemiddeld blijven de wenkbrauwen 1,5 tot 2 jaar mooi. 

Er wordt wel geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Dan zullen de gepigmenteerde haartjes licht vervaagd zijn, maar het model van de wenkbrauw nog intact. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn.

Bij een extreem vette huid kunnen de wenkbrauwen in een eerder stadium vervagen.

Kan deze techniek bij iedereen worden toegepast?

Nee, bij volgende aandoeningen wordt Microblading afgeraden: suikerziekte, dermatitis, huidallergieën, keloide littekens en bloedarmoede.

Daarnaast wordt Microblading meestal afgeraden bij reeds aanwezige PMU. Bij reeds aanwezige PMU bespreken wij graag de andere mogelijkheden met je.

Hoe zie ik er vlak na de behandeling uit?

De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar trekt vrij direct weer weg. Bij een zeer gevoelig huid kan het lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal dagen zichtbaar wanneer de eventuele korstjes eraf vallen.

Wanneer is de nabehandeling?

Na de eerste behandeling wordt de nabehandeling ingepland.
Lukt dit niet gelijk bij de 1e behandeling, neem dan dezelfde week nog contact op om de afspraak in te plannen.
Anders kan ik niet garanderen dat u op tijd nabehandeld kan worden wegens een volle agenda.
De nabehandeling dient na 6 weken max  8weken plaatst te vinden. Na deze tijd is de nabehandeling niet meer inclusief.

Meestal voldoet 1 nabehandeling, maar omdat ieder huid anders is en geneest, kan hier een verschil in zijn. Ook is het heel belangrijk dat u  de nazorg goed naleeft. De nazorg heeft ook een grote invloed op de genezing en retentie van de kleurbehoud.
Mocht er een 2e nabehandeling nodig zijn dan kost deze €50,- mits deze binnen 3 maanden na de nabehandeling plaats vindt.

Moet ik rekening houden met zaken vooraf de behandeling?

  liefst 30 dagen ervoor geen:

– Chemische peelings
– Fruitzuur peelingen
– Botox en fillers minimaal 3 maanden  voor de behandeling
– geen zonnebank, liefst 3 weken.

1 dag ervoor:
– Geen alcohol
– Geen bloedverdunners ( stoppen alleen in overleg met behandelend arts)
– Geen antibiotica( 1 week gestopt zijn)

3 uur voor de behandeling geen koffie.

?tip :
Was uw haren de dag van, of 1 dag voor de behandeling.
Na de behandeling dient  u  de pmu minimaal 3 dagen  droog te houden.

? Na de behandeling krijgt u een briefje mee waar de nazorg en genezingsproces wordt uitgelegd.

Is Microblading geschikt tijdens chemotherapie?

Wanneer u uw natuurlijke wenkbrauwen kwijt raakt vanwege chemotherapie is Microblading een fijn alternatief. Het is aan te raden om voordat u met de chemobehandeling begint, uw wenkbrauwen te laten bladen, omdat er dan gekeken kan worden hoe uw natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting is, om zo de behandeling natuurlijk mogelijk eruit te laten zien. Overleg altijd met uw behandelende arts wanneer u de pmu kan laten plaatsen, een aantal weken na de laatste chemobehandeling.

Is Microblading mogelijk tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen complicaties bekend, desondanks is het niet mogelijk, omdat ik geen enkele risico wil nemen.

Wat is het verschil tussen Microblading, reguliere PMU en tatoeëren?

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing in de  de eerste en tweede huidlaag blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Permanente make-up is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Met een machine met 1 of meerdere naalden wordt er pigment onder de opperhuid (lederhuid) geplaatst met een hairstroke of schaduwtechniek. Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt blijft het 3 tot 5 jaar zichtbaar, de kans op uitvloeiing is aanwezig.

Bij tatoeage wordt inkt met een machine in de onderste huidlaag getatoeëerd. De kans op uitvloeiing is groot en verdwijnt nooit meer.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Na de intake waarin ik je wensen en de mogelijkheden bespreek, ga ik aan de slag. De eerste stap is het bepalen van de nieuwe wenkbrauwvorm. 

Allereerst neem ik alle tijd om de wenkbrauwen symmetrisch in vorm te tekenen. Deze vorm kan per persoon verschillen omdat ik de meting doe op de anatomie van het gezicht en bottenstructuur. Ook wel browmapping of wenkbrauwstyling genoemd.
Dit doe ik d.m.v. speciale tools en met een speciaal ontwikkelde Phibrows applicatie.
Hiermee kan ik controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn.Hierna kijken we samen naar de nieuwe vorm. Na eventuele aanpassingen, maar vooral jouw goedkeuring, start de daadwerkelijke behandeling. Kennis en ervaring hebben aangetoond dat een zorgvuldige voorbereiding het halve werk is om een zo goed mogelijk en natuurlijk mogelijk resultaat te creëren, dus daar besteed ik veel tijd aan.
Ook bespreken we wat voor jou de beste techniek is. Dat is afhankelijk van je huid, je wensen, hoe je wenkbrauwen er voor de behandeling uitzien en of je al eerder PMU hebt gehad. 
Voor het bepalen van de juiste kleur hou ik rekening met de originele haarkleur en de kleur van de wenkbrauwen.
Kortom, de vorm, kleur en intensiteit van de wenkbrauwen wordt van tevoren samen bepaald op basis van wat het beste past bij jouw huid, haar en gezicht. Er wordt ook gekeken naar de groeirichting van de haartjes. De strokes worden in deze richting gepigmenteerd, zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk wordt.

De behandeling:
Een microblading en PMU  behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na 6 weken. Tijdens deze nabehandeling worden eventuele vage en lichtere plekjes opgevuld. Ook kunnen de wenkbrauwen bij de nabehandeling intenser worden gemaakt als blijkt dat er meer is vervaagd dan verwacht. Alle PMU behandelingen zijn inclusief een nabehandeling.
In sommige gevallen is een tweede nabehandeling nodig. Een behandeling duurt in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur. Een nabehandeling duurt ongeveer 30-45 minuten.

Wil jij ook speciaal op maat gemeten wenkbrauwen, natuurlijk ogende volle PMU wenkbrauwen?
Maak dan snel een afspraak!Wat zijn de risico’s van PMU in het algemeen?

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheids reacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar u een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
– op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
– op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als u  onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als u zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als u last hebt van
één van de volgende aandoeningen:
– hart- en vaatafwijkingen.
–  diabetes
–  hemofilie
– chronische huidziekte
– allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
– immuunstoornis

Heb u één van deze aandoeningen of gebruikt u  antistollingsmiddelen of antibiotica? En wilt
u  toch PMU? Overleg dan eerst met een arts.

Hoe dien ik mijn wenkbrauwen te verzorgen na een behandeling?

De eerste dag:  
Na de behandeling dienen de wenkbrauwen schoongemaakt te worden. De eerste keer na 30 minuten, daarna om de twee uur tot het slapen gaan. Na het schoonmaken breng je een heel dun laagje skin candy aan met een schoon wattenstaafje.
Dit dien  je ongeveer 5 keer te doen.

Als je later op de dag de behandeling hebt ondergaan , dan kan je dit niet 5 keer doen, dan kun je met de bijgeleverde Phipatches je wenkbrauwen afdekken voor tijdens het slapen.

De tweede dag:
Vanaf de 2e dag t/m de 7e dag smeer je je  wenkbrauwen met de skin candy heel lichtjes in.

Heb je een normale of droge​ huid dan mag dit 2 x per dag, heb je een vet​te huid dan 1 x per dag.

Waar dien je  de eerste week rekening mee te houden?: 
–  De wenkbrauwen 3 dagen droog houden, geen stromend water tijdens het douchen.
–  Tot 24 uur na de behandeling niet sporten/zweten.
–  De wenkbrauwen zo min mogelijk aanraken en geen andere crèmes smeren, enkel de skin candy. Niet aan de korstjes komen, ook als het jeukt.
–  Geen make- up of foundation op en rond de wenkbrauwen.

De komende 3 weken 
Niet zonnen, geen zonnebank, sauna, chemische peelingen, fruitzuur behandelingen, microdermabrasie of crèmes gebruiken waar regeneratie factor in zit.

Vermijd alle soorten van laserbehandelingen op en in de buurt van de behandelde gedeeltes, ( IPL, VPL, diodelaser enz.) deze kan het pigment namelijk kapot maken, laten vervagen, en kan brandwonden veroorzaken.

Gebruik van antibiotica of hormonale geneesmiddelen of therapieën kunnen leiden tot sneller lichter worden van het pigment.

Bescherm je wenkbrauwen ten allen tijde voor de zon/zonnebank  door een hoge sunblock factor 30 te gebruiken (niet de eerste dagen).
Als je de permanente make-up in de lente of zomer laat aanbrengen adviseer ik je een zonnebril, pet of hoed op te zetten zodat de behandelde huid beschermd wordt van U.V. licht. Je wenkbrauwen / eyeliner blijven mooier van kleur.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, kan ik u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past. Ik kies een kleur ( in overleg met u) wat het meest past bij uw natuurlijke haarkleur.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avondmake-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit. dit uiteraard na de genezing van de PMU.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. U krijgt na afloop wel een nazorginstructie mee.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Ja maar  de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn( vooral de ombre)  dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatiebeter zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 30% in intensiteit af binnen een week. Meestal is er 1 nabehandeling nodig om tot het uiteindelijke resultaat komen, heel soms is er een 2e nabehandeling nodig afhankelijk van huidtype.

Is permanente make-up veilig?

Ja, ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) die door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Ook wordt de behandelruimte gecontroleerd door de GGD. Bij elke behandeling wordt gewerkt met een nieuwe steriele wegwerpnaald.

Plan je afspraak in

WIJ NEMEN DIRECT CONTACT MET JE OP

    Ik ben geïnteresseerd in: