Oude PMU coveren

Steeds vaker word ik benaderd door mensen met oude, vervaagde permanente make-up of verkeerd geplaatste permanente make-up. Ze hebben dit elders laten plaatsen en zijn niet tevreden over hun oorspronkelijke behandeling. 

De wenkbrauwen zijn vaak niet symmetrisch, niet de juiste vorm of in een lelijke, onnatuurlijke kleur gezet en/of vervaagd.

De wanhoop en moedeloosheid van deze mensen hebben mij geïnspireerd, om mij verder te specialiseren  op het gebied van correctie en/of cover-up van verkeerd geplaatste permanente make-up.

Rode of grijze wenkbrauwen zie ik vaak voorbijkomen. Grijze PMU is vaak het gevolg van te diep geplaatste behandeling.

En rood komt vaak voor omdat dat de laatste kleur is van alle kleuren die vervaagd, vaak is hier inkt of pigment gebruikt van minder kwaliteit.

Voor de behandelingen worden Phibrows pigmenten gebruikt. De pigmenten van Phibrows staan erom bekend dat ze niet verkleuren ( paars,rood, blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn. Het pigment  zal op den duur vervagen, waarna een nabehandeling nodig is.

Een cover behandeling waarbij u een nieuwe vorm wilt en een kleurcorrectie, kan worden ingepland na een intakegesprek. Je kunt duidelijke foto’s via de whatsapp of email verzenden. Ik beoordeel dan hoeveel sessies je nodig zal hebben voor de kleurcorrectie en het veranderen van de vorm.

Deze behandeling is inclusief 1 nabehandeling. Indien er meer dan 1 nabehandeling noodzakelijk is, dan worden er extra kosten in rekening gebracht. Dit wordt tijdens de intake besproken.

In verband met de aanwezige oude PMU of tattoo is er geen garantie dat het even goed pakt als onbehandeld huid. Het resultaat kan er iets anders uitzien omdat de huid al bewerkt is of omdat er enige littekenvorming is ontstaan.

Dit kan afhangen van verschillende factoren; hoelang geleden, hoe diep en hoevaak is  er in de huid gewerkt, de kwaliteit van het pigment of inkt en de techniek en/of ervaring van de specialist. 

Er zijn gevallen waar de nieuwe PMU goed en mooi blijft zitten, maar ook dat er meerdere nabehandelingen nodig zijn om tot een beter resultaat te komen. 

Voordat de behandeling start onderteken je een verklaring dat je op de hoogte bent van deze risico’s.

Ik kan met trots vertellen dat ik al heel veel oude PMU heb mogen corrigeren en klanten die ontevreden waren met hun oude PMU toch erg blij heb kunnen maken! Ik ga graag een uitdaging aan, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen. 

Bij aanwezige oude PMU komt er extra kosten bij van € 50,- 

Werkwijze

Na de intake waarin ik je wensen en de mogelijkheden bespreek, ga ik aan de slag. De eerste stap is het bepalen van de nieuwe wenkbrauwvorm. 

Allereerst neem ik alle tijd om de wenkbrauwen symmetrisch in vorm te tekenen. Deze vorm kan per persoon verschillen omdat ik de meting doe op de anatomie van het gezicht en bottenstructuur. Ook wel browmapping of wenkbrauwstyling genoemd.
Dit doe ik d.m.v. speciale tools en met een speciaal ontwikkelde Phibrows applicatie.
Hiermee kan ik controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn.Hierna kijken we samen naar de nieuwe vorm. Na eventuele aanpassingen, maar vooral jouw goedkeuring, start de daadwerkelijke behandeling. Kennis en ervaring hebben aangetoond dat een zorgvuldige voorbereiding het halve werk is om een zo goed mogelijk en natuurlijk mogelijk resultaat te creëren, dus daar besteed ik veel tijd aan.
Ook bespreken we wat voor jou de beste techniek is. Dat is afhankelijk van je huid, je wensen, hoe je wenkbrauwen er voor de behandeling uitzien en of je al eerder PMU hebt gehad. 
Voor het bepalen van de juiste kleur hou ik rekening met de originele haarkleur en de kleur van de wenkbrauwen.
Kortom, de vorm, kleur en intensiteit van de wenkbrauwen wordt van tevoren samen bepaald op basis van wat het beste past bij jouw huid, haar en gezicht. Er wordt ook gekeken naar de groeirichting van de haartjes. De strokes worden in deze richting gepigmenteerd, zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk wordt.

De behandeling:
Een microblading en PMU  behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na 6 weken. Tijdens deze nabehandeling worden eventuele vage en lichtere plekjes opgevuld. Ook kunnen de wenkbrauwen bij de nabehandeling intenser worden gemaakt als blijkt dat er meer is vervaagd dan verwacht. Alle PMU behandelingen zijn inclusief een nabehandeling.
In sommige gevallen is een tweede nabehandeling nodig. Een behandeling duurt in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur. Een nabehandeling duurt ongeveer 30-45 minuten.

Wil jij ook speciaal op maat gemeten wenkbrauwen, natuurlijk ogende volle PMU wenkbrauwen?
Maak dan snel een afspraak!Welke techniek wordt er gebruikt?

Om de oude PMU te  coveren zijn deze technieken het meest geschikt
Ombre, 3D of Fusion.
Microblading zal helaas niet goed pakken en wordt dus afgeraden.

Let op: Als de oude PMU te dik/ zwaar aanwezig is adviseer ik eerst één (of meerdere) removal/ laser sessies. Niet alle vormen kunnen worden veranderd naar een nieuwe vorm zonder een laser verwijder sessie.

Nabehandeling

Alle nieuwe behandelingen zijn incl. 1 nabehandeling. (De nabehandeling dient tussen 6 en 8 weken plaats te vinden. Na deze tijd is de nabehandeling niet meer inclusief).

De meeste klanten/huidtypes hebben genoeg aan 1 nabehandeling, maar Pmu Beauty by Sen kan dit niet garanderen bij iedereen, omdat ieder huidtype anders kan reageren. De nazorg en leefstijl is ook essentieel en dient goed nageleefd te worden. Teveel blootstelling aan de zon of zonnebank kan de kwaliteit van de PMU beïnvloeden of sneller laten vervagen. Zie nazorg ivm zonnebescherming.

Soms zal er een 2e nabehandeling nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Een extra nabehandeling kost binnen 3 maanden € 50,-. Als er meer nabehandelingen nodig zijn, dienen die ook op tijd (tussen 6 en 8 weken) opgebouwd te worden.

Belangrijk om te weten vóór de behandeling

Tot 30 dagen voorafgaande de behandeling:
– Geen Chemische peeling
– Geen Fruitzuur peeling
– Geen Botox en fillers minimaal 3 maanden  voor de behandeling
– Geen zonnebank, liefst 3 weken.

1 dag voorafgaande de behandeling:
– Geen alcohol
– Geen bloedverdunners  ( stoppen alleen in overleg met behandelend arts)
– Geen antibiotica( 1 week gestopt zijn)

3 uur voor de behandeling geen koffie!

?tip :
Was je haren de dag van, of 1 dag voor de behandeling.
Na de behandeling dien je de PMU minimaal 3 dagen  droog te houden.

? Na de behandeling krijg je een briefje mee waarin  de nazorg en het genezingsproces wordt uitgelegd.

Nazorg

De eerste dag:  
Na de behandeling dienen de wenkbrauwen schoongemaakt te worden. De eerste keer na 30 minuten, daarna om de twee uur tot het slapen gaan. Na het schoonmaken breng je een heel dun laagje skin candy aan met een schoon wattenstaafje.
Dit dien  je ongeveer 5 keer te doen.

Als je later op de dag de behandeling hebt ondergaan , dan kan je dit niet 5 keer doen, dan kun je met de bijgeleverde Phipatches je wenkbrauwen afdekken voor tijdens het slapen.

De tweede dag:
Vanaf de 2e dag t/m de 7e dag smeer je je  wenkbrauwen met de skin candy heel lichtjes in.

Heb je een normale of droge​ huid dan mag dit 2 x per dag, heb je een vet​te huid dan 1 x per dag.

Waar dien je  de eerste week rekening mee te houden?: 
–  De wenkbrauwen 3 dagen droog houden, geen stromend water tijdens het douchen.
–  Tot 24 uur na de behandeling niet sporten/zweten.
–  De wenkbrauwen zo min mogelijk aanraken en geen andere crèmes smeren, enkel de skin candy. Niet aan de korstjes komen, ook als het jeukt.
–  Geen make- up of foundation op en rond de wenkbrauwen.

De komende 3 weken 
Niet zonnen, geen zonnebank, sauna, chemische peelingen, fruitzuur behandelingen, microdermabrasie of crèmes gebruiken waar regeneratie factor in zit.

Vermijd alle soorten van laserbehandelingen op en in de buurt van de behandelde gedeeltes, ( IPL, VPL, diodelaser enz.) deze kan het pigment namelijk kapot maken, laten vervagen, en kan brandwonden veroorzaken.

Gebruik van antibiotica of hormonale geneesmiddelen of therapieën kunnen leiden tot sneller lichter worden van het pigment.

Bescherm je wenkbrauwen ten allen tijde voor de zon/zonnebank  door een hoge sunblock factor 30 te gebruiken (niet de eerste dagen).
Als je de permanente make-up in de lente of zomer laat aanbrengen adviseer ik je een zonnebril, pet of hoed op te zetten zodat de behandelde huid beschermd wordt van U.V. licht. Je wenkbrauwen / eyeliner blijven mooier van kleur.

Resultaat na genezing

Dit is het resultaat van een genezen cover-up behandeling d.m.v. de Ombre techniek.

Plan je afspraak in

WIJ NEMEN DIRECT CONTACT MET JE OP

    Ik ben geïnteresseerd in: